ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ

От дата 10.01.2023

Община Свищов издаде специален вестник, посветен на Алеко Константинов по повод честването на 160-годишнината от рождението му. Юбилейният брой е съставен от десет страници, в които са поместени биографични данни за писателя и неговото творчество, както и любопитна информация за родния му дом, фондацията носеща името му и други факти и събития свързани с него.

Във вестника се разказва още за историята на Международния конкурс за къс хумористичен разказ „Алеко“ и за новия победител в него. В края на изданието е поместен и разказа на Иван Шопов от Северна Македония, който е лауреат за 2022 година.

Във вестника място намират и още двама видни възрожденци свързани със Свищов, а именно Цветан Радославов и Александър Божинов. През настоящата 2023 година се навършват 160 години от рождението на автора на българския химн и 145 години от рождението на основоположника на българската карикатура.

Това съвсем не е всичко, но читателите сами ще имат възможността да се докоснат до специалния брой, който се предоставя безвъзмездно по време на проявите от програмата на „Алекови празници 2023“.

Виж пълната програма тук: https://svishtov.bg/alekovi-praznitsi-2023

Всички права запазени © ТИЦ Свищов 2022