В СВИЩОВ ЩЕ БЪДЕ ИЗЛОЖЕНА ЗА ПОКЛОНЕНИЕ ИКОНАТА С МОЩИТЕ НА СВ. НИКИФОР ПРОКАЖЕНИЯ

От дата 20.06.2024

Иконата с мощите на св. Никифор Прокажения ще бъде изложена за поклонение в Свищов на 22 юни (събота). В 9.00 часа светинята ще бъде посрещната тържествено с камбанен звън и ще остане за поклонение на вярващите през целия ден!

В 18.00 часа ще бъде отслужен молебен канон за здраве, а в 18.30 ще бъде представена книгата с житието на светеца “Свети Никифор Прокажения Чудотворец”.

Свети Никифор Прокажения е наричан бързият помощник, тъй като неговите чудеса и осезаема помощ се случват много бързо.

Като един пример за това е чудото, което се случи миналата седмица именно пред иконата на Никифор Прокажения. Жена, върна зрението си в деня, в който иконата беше изложена в горнооряховския храм. Това се случва в момент, когато тя чака на опашката, за да се поклони на иконата и се моли за изцеление и чудото става. Свидетели, които са били около нея, разказват, че тя започнала да скандира „Виждам, Господи, виждам! Свети Никифоре, благодаря ти. Окото ми, виждам.“ След като се събудил искрен интерес у останалите, тя казала, че в този момент, тя вече може да вижда с увреденото си дясно око, което до този момент е било поразено, вследствие на автоимунно заболяване.

Всички права запазени © ТИЦ Свищов 2022