СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ 2022 Г.

От дата 26.09.2022

От 20 до 25.09.2022 г. Свищов отбеляза традиционния празник  на града "Свищовски лозници".

Програмата включваше редица изложби, конкурси, концерти и други масови изяви.

Според програмата, първият ден - 20 септември, в културния афиш се вписаха свищовските изпълнители, рок-групите "Диамант", "Апогей"  и хард рок-групата:High Enough. Концертът донесе радост на много наши съграждани. 

На 21 септември програмата бе открита с участието на местни изпълнители, последвани от хип-хоп концерта на Криско и Дара.

На 22 септември бе изнесен концертът "Независимост" на танцовия състав "Творецът" със специалното участие на оркестъра за народна музика на БНР.

На 23.09. в къща-музей "А.Константинов" бе открита изложбата от сари пощенски картички на П.Станчев "190 мига български история".

В 17.30 ч на същия ден бе открита традиционната 45-та изложба на Свищовските художници. В 19.30 ч. бе официалното откриване, съпроводено с празничен водосвет, изпълнения на деца от детските градини и концерт на дует "Ритон".

24 септември премина под знака на камерния концерт "Малко музикално шоу" в ХГ "Н.Павлович", изпълнения на ДЮТА" Огнени ритми", частна школа Свищов и децата от детските градини. Вечерта завърши с концерт на Глория и Симона Загорова.

Последният ден от празниците започна с връчване на наградата "Златно дунавско перо", премиера на книгата "Някой разказва" в камерна зала на ПБЧ "Е.и К.Д.Аврамови 1856".

Излъчени бяха победителите в конкурса за домашно червено вино, участие на ДЮТА "Дунавска младост", концерт на квартет "Славей" и Литаковската духова музика.

 

Всички права запазени © ТИЦ Свищов 2022