ЕДИНАДЕСЕТТИ МФФ "ФОЛКЛОРЕН ИЗВОР" С. ЦАРЕВЕЦ

От дата 03.08.2023

От 4 до 6 август, всяка вечер на сцената на летния театър в с. Царевец ще се представят танцьорите и музикантите от Артистична компания „Мангларес“ – Колумбия.

В първия фестивален ден се очаква силно присъствие на изпълнители от Република Северна Македония.

Освен Сашко Велков и неговия оркестър, концерт ще изнесе и „ЗГ Градски хор Щип 2019“ от гр. Щип, в състава на който ще влязат специално за участието си в Царевец Лина и Драган Костадинови. За дуета между брат и сестра, станали особено популярни в Македония и извън нея ще пишем в отделна публикация.

Градският хор на Щип ще изнесе рецитал на 3 август (четвъртък) след приключване на конкурсната програма около 20.00 ч., в летния театър на с. Царевец.

Ансамбъл "Седенчица" от Пловдив ще изнесе концерт на "Фолклорен извор 2023".

Концертът ще бъде на 4 август (петък) след приключване на конкурсната част, около 20.00 часа, в летния театър на с. Царевец, с вход свободен до изчерпване на седящите и правостоящите места.

Един от най-интересните концерти в забавната програма на „Фолклорен извор“, тази година, ще бъде на Национален ансамбъл „Българе“.

Концертът ще се състои в третия фестивален ден 5 август (събота), след приключване на конкурсната част, около 20.00 ч., в летния театър на с. Царевец.

Последният концерт от програмата на „Фолклорен извор 2023“ ще бъде на Духова музика „Заедно“ от гр. Троян. Той ще се състои на 6 август (неделя) след церемонията по награждаване и закриване на фестивала, която е от 19,30 ч. на открита сцена в центъра на с. Царевец.

Всички права запазени © ТИЦ Свищов 2022