140 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА ПЪРВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА

От дата 05.07.2022

На 05 юли 2022 г. в Свищов се състоя поредната проява от честванията на 140 години от основаването на първата детска градина, част от програмата на националната конференция „Водим бъдещето за ръка“ организирана от РУО – Велико Търново и Община Свищов.

Мероприятието включваше впечатляващ концерт-спектакъл, подготвен и реализиран от Отдел „Образование“ и детските градини в общината. Той се проведе при препълнен салон на свищовското читалище, гости на който бяха Розалия Личева – началник на РУО – Велико Търново и над шейсет представители на детски учебни заведения от цялата страна. Регионалният началник по образованието, както и кмета д-р Генчо Генчев поздравиха всички, които са съпричастни с повода.

Децата на Свищов демонстрираха завидни артистични умения и трогнаха до сълзи присъстващите. След концерта, празникът се пренесе в градския парк, където всяка детска градина беше организирала ателие по занимания. Някои рисуваха, други играеха игри или моделираха, а трети се впуснаха в кулинарно майсторство на мекици по традиционна бабина рецепта, заради което спечелиха множество почитатели.

Въпреки неприятното начало на деня, белязано от вандалската проява, опустошила част от украсата, празникът премина при изключителен успех и се радваше на огромен интерес от гражданите и гостите на Свищов.

Снимки: Йорданка Георгиева

https://www.facebook.com/georgievaphoto

 

 

Всички права запазени © ТИЦ Свищов 2022